background keyboard
Wij staan klaar om u te assisteren!

Google Instellingen

Via Instellingen > Google instellingenSocialmedia menu item komt u terecht bij de Google instellingen van uw website. Wanneer u klaar bent met het aanpassingen van instellingen klikt u vervolgens op ‘Opslaan’Opslaan button. LET OP: voor sommige Google diensten is het nodig dat u 'eigenaar' bent van het domein. Google verifiëert dit door middel van een bestand op uw website. Wij kunnen u hierbij helpen.
Algemene Instellingen

- Google Analytics instellingen -

Google Analytics keyGoogle Analytics key: Voor het gebruik van Google Analytics is een API sleutel nodig. Deze is normaal in het formaat UA-XXXXX-Y. Een Google Analytics code kunt u zelf verkrijgen. Klik hier voor extra informatie. U hoeft hier alleen het Tracking-ID van te hebben.

Google Analytics domeinGoogle Analytics domain: In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn om het cookiedomein voor Google Analytics in te stellen. Via deze instelling kan dit aangepast worden. Indien dit veld leeg gelaten word, zal Google dit zelf bepalen. Ons advies is dus normaliter ook om dit veld leeg te laten.

- Google Maps instellingen -

Google Maps API sleutelGoogle Maps API sleutel: Om van Google Maps gebruik te mogen maken, dient u een Google Maps API Key te hebben. Zonder deze key toont de kaart na een aantal bezoekers niet meer. Om een Google Maps API Key te verkrijgen, klik hier. (Let op, deze pagina is enkel in het Engels beschikbaar).

LatitudeLaiitude / LongitudeLongitude: De latitude en longitude worden gebruikt om te bepalen waar de kaart zich moet centreren. Dit zal ingesteld worden als het middelpunt van de kaart. U kunt de gegevens als volgt vinden:

  1. Ga naar Google Maps.
  2. Ga naar de locatie die u wilt centeren op de kaart, en zoom zo ver mogelijk in.
  3. Klik met de rechtermuisknop om een dropdownGooglemaps menu te openen. Kies hier de optie Wat is hier?alttekst
  4. Vervolgens opent er onderaan een vensterGooglemaps venster. In dit venster staat 2 series met nummers, de latitudeGooglemaps latitude (rood) en longitudeGooglemaps longitude (blauw).

ZoomniveauZoomniveau: Vul hier het zoom niveau dat u wilt gebruiken voor uw kaart. Hoe hoger het getal, hoe verder ingezoomd. De zoom gaat tot 21.

- Adressen -

In de tabel kunt u adressen beheren waar op de kaart markers toegevoegd moeten worden. Het systeem zal aan de hand van het adres zelf de locatie bepalen.